• +387 33 255 388
  • sekretarijat.am@sda.ba
  • Mehmeda Spahe 14, Sarajevo
Vijesti
Zdravstvo je najzapušteniji resor Vlade Kantona Sarajevo

Zdravstvo je najzapušteniji resor Vlade Kantona Sarajevo

Odluka ministra zdravstva i predsjednika Kriznog štaba Kantona Sarajevo Harisa Vranića da pri prijemu pacijenata bude dovoljan antigenski umjesto PCR testa, ide u prilog tvrdnji da je zdravstvo ubjedljivo najneorganizovaniji i najzapušteniji resor Vlade Kantona Sarajevo, a od svih ranijih SDP-ovih kadrova, Haris Vranić je najgori ministar.

Iako nema definiran “put pacijenta”, nije u stanju osigurati PCR testove i tako smanjiti rizik od bolničkih infekcija, Vranić svako malo organizira konferencije za medije na kojima javnost zabavlja svojim ponavljajućim besmislicama. Tome treba dodati otvaranje privatnih klinika i laboratorija u koje, po poznanstvu i uz različita pogodovanja, ministar Vranić javnim novcem građana KS, puni privatne džepove svojih koalicionih partnera. Račun za haos i rasulo u zdravstvu građani mogu ispostaviti prvenstveno njemu, koji “Trojkinu” filozofiju pustoši i ništavila dosljedno primjenjuje u praksi. Kao bivši vaskularni hirurg na KCUS-u Haris Vranić u 2016. godini nije obavio niti jednu operaciju, ali je zato dugačke liste čekanja, svoju lijenost i nerad u toj godini naplatio iznosom od skoro 39 000 KM.

Zlatni standardni dijagnostike ostaju pusti snovi za nesposobnog i arogantnog ministra, čija ministarska fotelja košta mnogo više. Ali to nije nikakvo iznenađenje, jer vlast kojom upravlja Elmedin Konaković nije u stanju brinuti o čistoći ulica i javnih površina, a kamoli o zdravstvu u Kantonu Sarajevo!