• +387 33 255 388
  • sekretarijat.am@sda.ba
  • Mehmeda Spahe 14, Sarajevo
Vijesti
Asocijacija mladih SDA na Mirovnoj političkoj akademiji

Asocijacija mladih SDA na Mirovnoj političkoj akademiji

Prošle sedmice članovi Asocijacije mladih SDA iz Sarajeva Emir Ćosović, Tuzle Adna Srabović, Konjica Harun Nuhanović i Cazina Minela Arnautović i Almedina Kraković kao i izvršna sekretarka Alaudina Boškailo kao predavač bili su učesnici Mirovne političke akademije u organizaciji PRO-Budućnost, USAID i Catholic Relief Services.

Učesnici su kroz program Akademije imali priliku sarađivati sa mladim političarima iz cijele Bosne i Hercegovine, te slušati 20 predavača iz sfere društveno-političkog djelovanja u okvirima naše države. Mirovna akademija je otvorena obraćanjem američkog ambasadora NJ.E. Michaelom Murphijem, koji se učesnicima obratio rekavši: „Nećete se uvijek slagati oko svega i to je u redu. Ali, morate voditi dijalog kako biste mogli razumjeti međusobna viđenja, odrediti dodirne tačke i prepoznati šta je to što zajednički možete učiniti kako biste stvorili bolju budućnost za svoju generaciju i sve građane BiH“.

Cilj Mirovne akademije bio je mladim političarima izgraditi platformu i dati smjernice za politički aktivizam na principu tolerancije, povjerenja i razumijevanja, a sve kako bi svoje djelovanje mogli bazirati na očuvanju mira u Bosni i Hercegovini, te sarađivati na zajedničkim ciljevima koji donose dobrobit građanima Bosne i Hercegovine.

Asocijacija mladih SDA je učešćem na Mirovnoj akademiji PRO-Budućnost još jednom pokazala odlučnost u tome da svoj rad usmjerava isključivo ka miru i saradnji u Bosni i Hercegovini, te da ponosno radi na zaštiti i očuvanju tekovina Bosne i Hercegovine.