• +387 33 255 388
  • sekretarijat.am@sda.ba
  • Mehmeda Spahe 14, Sarajevo
Vijesti GO/OO
Nizom aktivnosti članovi Asocijacije mladih SDA u HNK obilježili Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Nizom aktivnosti članovi Asocijacije mladih SDA u HNK obilježili Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Članovi i aktivisti gradskih i općinskih organizacija Asocijacije mladih SDA u HNK uzeli su veliko učešće i dali doprinos u organizaciji i obilježavanju Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine širom kantona.

U ponedjeljak je upriličena posjeta i održana sjednica Izvršnog odbora Kantonalne organizacije Asocijacije mladih Stranka demokratske akcije HNK u Čapljini, nakon čega su članovi Izvršnog odbora Kantonalne organizacije Asocijacije mladih SDA HNK prisustvovali Svečanoj akademiji u Kino sali, poslije čega su druženje nastavili u prigodnoj i opuštenoj atmosferi.

Jučer je u Čapljini i Počitelju delegacija SDA Čapljina, uključujući i članove Asocijacija mladih SDA Čapljina položila cvijeće i odala počast šehidima i poginulim borcima.

U Stocu je stara jezgra grada okićena državnim zastavama, a upriličeno je i polaganje cvijeća i odavanje počasti šehidima i poginulim borcima, u čemu je učestvovao i OO Asocijacije mladih SDA Stolac.

Mostar je također okićen državnim zastavama, na Starom gradu u Blagaju članovi Asocijacije mladih su učestvovali u obilježavanju Dana nezavisnosti, dok su predstavnici Gradske organizacije AM SDA Mostar na Šehitlucima položili cvijeće i odali počast šehidima i poginulim borcima.

Centralna manifestacija pod pokroviteljstvom zastupnika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH gospodina Edina Mušića i predsjedavajućeg Skupštine HNK gospodina Šerifa Špage održana je jučer, u Narodnom pozorištu u Mostaru, a poseban gost bio je član Predsjedništva gospodin Šefik Džaferović. Svečanoj akademiji u Mostaru prisustvovali su članovi Asocijacije mladih SDA HNK.

U Konjicu je u brojnim mjesnim zajednicama prigodno i svečano obilježen Dan nezavisnosti, a zavijorilo se 30 velikih zastava u čast 30 godina nezavisnosti. Grad Konjic posjetio je i član Predsjedništva BiH gospodin Šefik Džaferović, koji je zajedno sa načelnikom Općina Konjic gospodinom Osmanom Ćatićem položio cvijeće i odao počast šehidima i poginulim borcima. U različitim programima učestvovali su i predstavnici Asocijacija mladih SDA Konjic.

Predstavnici Asocijacija Mladih SDA Jablanica učestvovali su u obilježavanju Dana nezavisnosti i polaganju cvijeća na centralnom spomen-obilježju.

Članovi Asocijacije mladih Stranka Demokratske Akcije Prozor uzeli su aktivno učešće u organizaciji i obilježavanju Dana nezavisnosti u toj općini, također su položili cvijeće i odali počast svim šehidima i poginulim borcima. Također, vrijedni članovi i aktivisti Asocijacije mladih učestvovali su u obilježavanju Dana nezavisnosti u mjestu Kljuna (Nevesinje), gdje su polaganjem cvijeća i učenjem fatihe, uz prigodno obraćanje, odali počast šehidima i poginulim borcima.